NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Zdravko Čolić i vatromet oduševili publiku

NOVA GRADIŠKA, 14. kolovoza 2022. - Nastupom Plesnog studija Marine Mihelčić, tradicionalnim festivalom „Djeca pjevaju hitove”, koncertom „Ljubavnika” i legendarnim Zdravkom Čolićem nastavljeno je treće veće Novogradiškog glazbenog ljeta. Nekoliko tisuća ljudi okupilo na središnjem gradskom trgu, a besplatni open air festival privukao je ljude iz cijele Hrvatske i regije. „Rijeke” automobila su se slijevale u Novu Gradišku gdje su sva parkirališta bila krcata te se tražilo slobodno mjesto za stati i do susjednih  općina. Sjajan nastup Zdravka Čolića i njegove ekipe uspio je podići publiku na „noge“, a cijeli spektakl Glazbenog ljeta začinjen je očaravajućim vatrometom koji oduševio publiku. Bila je ovo još jedna večer u kojoj se moglo uživati u dobroj glazbi, bogatoj gastronomskoj ponudi, a ljubitelji piva i vina u dobroj kapljici. Koliko su Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica sve  to dobro i uspješno organizirali pokazale su sve tri večeri, a zadovoljstvo nisu krili Vinko Grgić, gradonačelnik i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice. Velik broj posjetitelja i treće večeri potvrdio je Novogradiško glazbeno ljeto kao ljetnu manifestaciju koja je po brojnosti i raznolikosti događanja Novu Gradišku svrstala u vrh turističkih ljetnih događanja u Hrvatskoj.

Za dobru animaciju publike i odlično vođenje kompletnog programa zaslužni su bili već dobro poznati i sjajni voditelji Frano Ridjan i Dalibor Petko.

 U organizaciji Udruge Hobotnica i Pave Funarića trinaest izvođača nastupilo je na Festivalu djeca pjevaju hitove. To su Gabrijela Rumstein, Lana Baketarić, Lucija Jancetić, Helena Zmajić, Benjamin Poletto, Lucija Vladić, Helena Bobek, Eva Kelava, Nola Klea Krtalić, Lana Bobek, Laura Štivin, Marko Funarić i Tena Bogut.

        Večeras, 14. kolovoza, na posljednjem danu ljetno-glazbene manifestacije Novogradiščane očekuje nastup Gradskog orkestra Nova Gradiška i Tamburaškog sastava “Satir” iz Davora, čime će se nekim Novogradiščanima napokon vratiti miran san.    

 

Slične objave