Nova Gradiška, 2. lipanj 2023. - Dan polja pivarskog ječma, tradicionalna manifestacija u organizaciji tvrtke Axereal Croatia i Slavonija slada, uspješno je održana 1. lipnja ispred Tvornice Slavonija slad u Novoj Gradiški. Bilo je to druženje tristotinjak proizvođača-kooperanata ječma iz cijele Hrvatske i struke. Proizvođači su posjetili ozime i jare ječmove na pokusnim poljima. Frederic Moulin, generalni menadžer tvrtke Axereal za jugoistočnu Europu pozdravio je nazočne izrazivši zadovoljstvo što su se okupili u tolikom broju.

 „Želja nam je da širimo naše poslovanje i na druge kulture, tj. žitarice, ali što je najbitnije, da pritom ne gubimo naš identitet i prioritet, a to je svakako pivarski ječam jer je to „kičma“ našeg poslovanja“, rekao Frédéric Moulin.  .

Kooperante i  ostale goste pozdravili su Boris Ormanec, generalni menadžer tvrtke Boortmalt za centralnu Europu i Ivan Pozder, voditelj tehnološko-komercijalnog tima tvrtke Axereal, koji je naglasio kako su ovo već 25. po redu dani poja pivarskog ječma i upravo toliko godina traje suradnja i partnerski odnos s proizvođačima diljem Hrvatske. Usporedio je taj odnos poslovne suradnje s dobrim brakom i zaključio da ga ni ubuduće ne treba mijenjati.  

  Nakon uvodnih riječi, uslijedio je obilazak polja uz stručnu pratnju. Govorilo se o stanju usjeva, proizvodnoj godini, novim i već dobro poznatim sortama koje tvrtka Axereal sije. Nakon obilaska bio je organiziran ručak i druženje uz zvuke tambure TS Satir iz Davora. Dodijeljena su i priznanja Zlatni klas 2023. najuspješnijim kooperantima tvrtke Axereal, Matiji Brkancu i Ružici Šijaković, te bivšem direktoru Slavonija slada i generalnom menadžeru za centralnu Europu Vladi Bičaniću.

                                                                                                          

Slične objave