NOVA GRADIŠKA

Prvašiće u novogradiškim osnovnim školama posjetom obradovali gradski čelnici

 

NOVA GRADIŠKA, 5.  ujna 2023. -Počela je nova školska godina 2023/2024. Poseban je to dan  bio za prvašiće i njihove roditelje  koji su ih dopratili do  škole i školskih klupa.  U Osnovnoj školi „Mato Lovrak“ dočekala ih  je ravnateljica Vesna  Lončar-Cindrić sa  učiteljicama  Irenom Bilić i  Danijelom. Ivanović. Pridružili su im se gradonačelnik Vinko Grgić, predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević i Marko  Ćosić.

 

Prvašićima su poželjeli  ugodan boravak u školi,  puno  zdravlja i radosti, ali i znanja  koja će  naučiti u školi. Prošlogodišnji prvašići,  sada učenici drugih razreda, prigodnim su im programom  razbili tremu i poželjeli dolazak u školu.

 Pozdravljajući  prvašiće,  ravnateljica  Vesa Lončar-Cindrić, je u ime djelatnika škole i  njihovih učiteljica  poručila da   budu veseli i znatiželjni i da u školu svaki dan  dolaze i odlaze s   osmijehom.  Da prve dane u školi, kao i  ostale dane školovanja  provedu  što ljepše i radosnije, da budu  uporni u učenju  jer je to uvjet da  u životu  naprave ono što hoće.

  Roditeljima je poručila da budu otvoreni prema učiteljicama i puni povjerenja, a Gradu Nova Gradiška i gradskim čelnicima  zahvalila i na  ovogodišnjim darovima, a to su ormarići za sve učenike.

 -Uvijek mi je bilo drago doći u  ovu školu. Sjećam se prvašića  prošle godine  koji su vam  danas, nakon godinu dana,  priredili program dobrodošlice i ispred vas stoje  ponosno i važno, pokazuju ono što su  naučili u godinu dana. Slijedeće godine  vi ćete biti  na njihovom mjestu ispred novih prvašića. Kao predstavnici Grada   rado dolazimo i što je još važnije  ulažemo u škole. I ove smo godine  svim učenicima osigurali ormariće, a vjerujem da ćemo slijedeće za sve razrede osigurati pametne ploče -  kazao je gradonačelnik  Vinko Grgić, prvašićima poželo sve najbolje u školovanju, a roditeljima  da nemaju razloga za brigu.

  Nakon  OŠ „Mato Lovrak“ gradski čelnici su posjetili Područnu školu u Ljupini, a zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić bio je na druženje s prvašićima  u OŠ Ljudevita Gaja.

 

Slične objave