NOVA GRADIŠKA

Pridružite se Satjinom pikniku

NOVA GRADIŠKA, 13. rujan 2023. – Udruga Grad u srcu pozva Novogradiščane  na jedan drugačiji piknik u čast jedne posebne djevojčice koja je toliko voljela piknike da smo odlučili učiniti sve da se jedan veliki i drugačiji zove baš po njoj.

Želja nam je odati počast toj posebnoj djevojčici, ali ujedno i pružiti podršku svoj divnoj djeci koja se bore, jer rujan je mjesec u boji zlata, mjesec koji podsjeća na sve male, a NAJVEĆE BORCE... Lavove Zmajeve, Heroje  ali i jednog malog Risa koji je sada na nebu i čuva nas.

Ris koji nam želi poručiti da je najvažnije da se nikada ne zaboravimo igrati zbog svega toga želimo da nam se i ove godine pridružite na Satjinom pikniku .

Program piknika:
Od 09:00 do 11:30 sati održat će se dječje radionice u gradskom parku (Radionice će održati: Društvo naša djeca Nove Gradiške, Gradska knjižnica Nova Gradiška, Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja, KIRart, Plesni studio Marine MIhelčić, Ženski odbojkaški klub Nova Gradiška i Rođendaonica Nova Gradiška)

U 12:00 sati na Cvjetnom trgu će se u nebo pustiti šareni baloni u čast svih malih boraca

Od 20:00 sati počinje večernji program kod fontane u gradskom parku gdje će nastupiti Gradska glazba Nova Gradiška

U sklopu programa prikupljat će se donacije za rad Udruge Jak kao Jakov koja svojim djelovanjem već 13 godina pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

 Dođite i podržite obilježavanje Zlatnog rujna u Novoj Gradiški na našem posebnom pikniku.

 Nešto više o Zlatnom rujnu

Maligne bolesti u dječjoj dobi imaju socijalne i medicinske posljedice zbog toga što traumatiziraju i izazivaju teškoće u prilagodbi na novu životnu situaciju i pogađaju obitelj kao primarno okruženje bolesnog djeteta u kojem je djetetu nužno pružiti ljubav i odgovarajuću skrb. Roditeljima je u prevladavanju svakodnevnih teškoća s kojima se suočavaju u brizi za svoje dijete neophodno osigurati pomoć: omogućiti ravnomjernu dostupnost skrbi i suvremenih postupaka liječenja i, jednako važno, obiteljima pravovremeno pružiti psihološku potporu.

Mjesec rujan obilježava se kao mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima u dječjoj dobi. Od malignih bolesti godišnje u prosjeku oboli oko 250 tisuća djece dok u Hrvatskoj brojke variraju na godišnjoj razini između 100 i 150 oboljele djece.

Rujan je mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima kod djece te je to prilika da se šira zajednica upozna s problemima s kojima se suočavaju oboljela djeca i njihove obitelji, razvije empatija i oboljelima se pruži podrška.

Slične objave