Humanitarna akcija

POMOZIMO JOSIPI DA HODA

POMOZIMO JOSIPI DA HODA

Josipi Sebastijan iz Gornjih Bogićevaca, koja boluje od cerebralne paralize potrebno je liječenje u toplicama kako bi mogla održavati ravnotežu i hod koji joj je jako narušen. Budući da joj HZZO ne može osigurati dvaput godišnje liječenje u prijeko potrebnim toplicama, moli ljude dobre volje da joj pomognu prikupiti 4400 kuna za boravak na liječenju u Daruvarskim toplicama.

 

Rođena je 31. ožujka 1975. godine u Gornjim Bogićevcima kao šesto dijete u obitelji. Osnovnu školu završila je u Zagrebu na Goljaku, a srednju u Dubravi za osposobljavanje mladih invalida. Za vrijeme Domovinskog rata živjela je s obitelji u Novoj Gradiški. Početkom ljeta 1996. godine vratili su se u obnovljenu kuću u Gornjim Bogićevcima. Boluje od cerebralne paralize (ŠIFRA G82.0 Mlohava paraplegija) desne strane od najranijeg djetinjstva, oboljela je kada je imala samo mjesec i pol dana.

"Do sada sam imala 12 operacija, cijela desna strana. Imam skoliozu kralježnice i vratne kralježnice, nosim ortozu. Od prosinca prošle godine imam intenzivne probleme s kralježnicom, ostala sam ukliještena i bila nepokretna tri tjedna. Živjela sam na injekcijama i blokadama, a od tada imam više problema s ravnotežom i hodom, češće padam. Imam bolove u kralježnici, ruke i noge mi trnu.

U travnju sam prošla jedan termin u Daruvarskim toplicama od 21 dan i malo mi je bolje. Doktorica u toplicama mi preporučuje 2 x puta godišnje Daruvarske toplice, to bi morala obaviti najkasnije do kraja ove godine kako bih zadržala stanje pokretnosti i smanjila bolove koji su svakodnevno prisutni.

Živim sa starom majkom umirovljenicom, koja ima 76 godina i slabog je zdravstvenog stanja, s bratom koji ima operiranu kralježnicu. Za 21 dan u Daruvarskim toplicama potrebna su mi sredstva od 4.400 kuna, koja nisam u mogućnosti sama prikupiti jer živim od socijalne pomoći, jer za sebe kao invalida nisam nigdje mogla dobiti odgovarajući posao, i majčine male mirovine, pa vas molim da mi pomognete … Od srca sam zahvalna", kaže Josipa.

 

Dijagnoza

G82.0 - Mlohava paraplegija
Paralysiscie rebri
Tetraparesis pasticap p. hemiparesisla t. dex. GB2
Sy.C et LS chr.
St.posta rthrodesisa rt. RCl kat. dex. et extract.a lenthesisa .a. IX
St.poste longat iote nd.m . ext ren.b raevise t longid igg.I - IV pedisd ex.
St.post fixatio digg. II pedis dex.
St.postm obi l isat iop ol l icisla t . dex
St.postA chi l lotenoplast icalamt . d ex.e t capsulotomiampo st .m ed.etl at , pedisd ex.
St.postt enotomiamm . adduct .e t elongat iom , f lex.g enusd ex,
St.postt hyroidectomiamto tal is (op. 10.02.2011.)

 


HPB - ŽIRO RAČUN:  2390001-3199870024Slične objave